ANNE VAHVISTUI PERSONAL TRAINERIN AVULLA

MILLAINEN LIIKKUJA OLET?
Olen ollut ryhmäliikunnan “suurkuluttaja” parisenkymmentä vuotta ja tykännyt aina kovista syketunneista. Lihaskuntoa olen hakenut lähinnä pumpista. Salille olen teettänyt satunnaisesti sali-ohjelmia, mutta en oikein ole saanut kunnolla ajatuksesta kiinni, vaikka ohjelmat tuntuivatkin kivoilta tehdä. Kivat ryhmäliikuntatunnit vetivät minua enemmän puoleensa ja salilla käynti jäi aina vähän jalkoihin.
 
MIKSI HALUSIT PERSONAL TRAINERIN APUA?
Ajatus pt:n hankkimiseksi lähti oikeastaan liikkeelle pienestä selkävaivasta, jonka vuoksi hakeuduin Marian hierottavaksi Beauty Centerille. Siinä sitten hierontapöydällä maatessani Marian valaisi minua, että salitreeniä pitäisi olla nelikymppisellä naisella noin 40% kaikesta treenistä. Tajusin, että näin ei todellakaan ole, ja siitä se ajatus sitten lähti. En halunnut, että jo näin neljänkympin korvilla alkaa selkä vaivata ja kunto rapistua. Tässä kohtaa en vielä ajatellut personal trainerin hankkimista, pyysin vain Jeminaa tekemään uuden saliohjelman selkävaivaa tukemaan. Jemina teki työtä käskettyä, mutta kysyi, että olenko ikinä miettinyt henkilökohtaista valmennusta. Parin päivän päästä PT30-paketti -sopimus oli tehty. Pt:n valinta oli helppo. Jeminan ryhmäliikuntatunneilla käyneenä tiesin jo mitä odottaa. Haasteita, kovaa treeniä ja itsensä ylittämistä!
 
MITEN OLET HYÖTYNYT PERSONAL TRAINERIN OHJAUKSESTA?
Olen oppinut salitreenistä aivan hurjasti. Tekniikkaa on viilattu tosi tarkasti ja en olisi ikinä uskonut, minkälaisiin painoihin keho on tottunut! Ja kun on tottunut, niitä on taas lisätty. En olisi itsenäisesti treenatessa uskaltanut edes kokeilla niin kovia painoja, millä on esim. kyykkyjä tehty. Mutta niin sitä vain jaksaa ja pystyy, kun on ammattilainen kannustamassa vieressä ja viilamassa tekniikkaa aina vain puhtaammaksi.
 
Jo parin kuukauden treenaamisen jälkeen aloin oikein kaivata salitreeniä, jos en sinne säännöllisesti päässyt ja tänään olen jo aivan koukussa. Tavoitteeni oli saada salitreeni osaksi liikuntaviikkoa ja nyt sitä on siellä, pari kertaa viikossa. Selkä ei oikuttele enää juuri ollenkaan ja jos oikuttelee, patistaa Jemina kehonhuoltoon. Olen oppinut kuuntelemaan enemmän kehoani ja antamaan sille myös lepoa. Jos on tiukka päivä töissä, vaihdan nykyään kovan treenin kehonhuoltoon tai palauttavaan lenkkiin. Suurin ahaa-elämys itselleni on ollut, että levossa tapahtuu kehitys. Ja tämän olen huomannut konkreettisesti salilla treenatessa, levänneenä ja hyvin syöneenä treeni kulkee.
MITEN RUOKAILUTOTTUMUKSET OTETTIIN HUOMIOON VALMENNUKSESSA?
Ruokavalio oli aika hyvällä mallilla jo valmennuksen alkaessa, kun pidin viikon ruokapäiväkirjaa Jeminalle. Lisättiin sinne proteiinia jo aamupalalle ja säännöllistettiin ruokailuväliä tiheämmäksi. Olen syönyt enemmän kuin koskaan ja kunnon ruokaa, enkä ole kieltänyt itseltäni oikeastaan mitään. Herkutellakin saa, kun on kunnon ateria pohjalla. Riittävä syöminen tukee treenejäni ja joka treenin jälkeen Jemppa kysyykin, onko lounas valmiina treenin jälkeen. Hymyilytti yksi päivä töihin mennessä, että minun eväskassi on nykyään melkein yhtä suuri kuin jumppakassi, mutta jaksanpa ainakin helposti kantaa ne!
 
MIKÄ ON MUUTTUNUT?
Huomaan kropassani tiivistymistä ja voiman kehittymistä salitreenin myötä. Olen ammatiltani optikko, ja työ on erittäin kuormittavaa niska-hartiaseudulle ja selälle. On ollut huikeaa huomata, etten ole nykyään työpäivän jälkeen yhtä jumissa kuin ennen. Jaksan pitää ryhdin paremmin haastavissa ja staattisissa työasennoissa. Lapatukea on hoettu treeneissä niin paljon, että muistan sen välillä näöntarkastuksia tehdessäni ja korjaan ryhtiä automaattisesti! 🙂 Myös ryhmäliikuntatunneilla olen huomannut kehittymiseni voimaa ja kehonhallintaa vaativissa lajeissa ja silloin on tullut itselle kyllä ihan voittaja-olo.
 
Voin lämpimästi suositella yksilövalmennusta kaikille, jotka kamppailevat ehkä samojen juttujen kanssa kuin minä aluksi. Salitreeni Jeminan kanssa on ollut viikon kohokohta ja vaikka epämukavuusalueella on vietetty aikaa, yhtään treeniä en vaihtaisi pois! Minulla oli tavoite päästä elämäni kuntoon ennen kuin täytän 40v. ja näin siinä ainakin lihaskunnon osalta pääsi käymään. Luultavasti en jätä yksilövalmennusta tähän, kun on vauhtiin päästy ja tulokset ovat näin huimia. Kohti uusia tavoitteita huippu-pt:n valvovan silmän alla! 🙂