image0

Tanja

24v, urheilullisesti aktiivinen arkkitehdin alku

 
Urheilu ja aktiivinen elämäntapa ovat aina olleet minulla lähellä sydäntä ja juurikin harrastuksen parissa alkuvuodesta 2019 polveni nivelkierrukka repesi. Syksyllä nivelkierrukka leikattiin ja korjattiin koko oikeasta polvesta ja tästä alkoi polven liikeradan uudelleen opettelu. Kun kotiharjoitteissa edettiin ja jalka alkoi kestää taas kävelyä, useamman kuukauden rauhallinen tahti alkoi olla jo hieman malttamatonta. Olen ollut Beauty Centerin jäsen jo vuodesta 2014, joten oli selvää että lähden etsimään fysioterapeuttia BC:n osaavan henkilökunnan puolelta. Otin yhteyttä Hannaan FT-paketin puolesta ja kyselin osaavaa valmentajaa, jolla olisi kokemusta myös vauhdikkaammasta ja isojen painojen kanssa treenaamisesta turvallisesti, jotta päästäisiin takaisin itselle mieluisaan liikuntaan. Hanna suositteli FT-valmentajaksi Sanna-Maria, jonka tausta kuulosti juuri sopivalta siihen minkä tyyppistä valmentajaa etsin. 
 
Keväällä 2020 oli ensimmäinen konsultaatio Sanna-Marin kanssa, jossa tarkasteltiin lähtötilannetta, aikaisempia käytössä olleita liikkuvuusharjoitteita sekä polven kipuilua liikkeissä. Näillä lähtötiedoilla tehtiinkin ensimmäinen treeniharjoitus ja kehitystä alkoi näkyä nopeasti. Aluksi treenit lähtivät salilla käyntiin ja kaikki meni hyvin, sitten keväällä 2020 tuli vastaan seuraava hidaste, joka oli koronatilanne ja epävarmuus onko salilla käynti nyt järkevää. Tähän kuitenkin Sanna-Marilla ja BC:n porukalla oli nopea ratkaisu, ja keksittiin vaihtoehtona ulkotreenit Hollihaan puistossa. Myöhemmin tilanteen selventyessä palasimme taas salille ja sain treeniohjelmat millä pystyin kotona treenamaan pienempien painojen avustuksella. Sanna-Marin kanssa oltiin tähän asti nyt treenattu salilla laitteiden avulla, kahvakuulalla ja irtopainoilla sekä ulkotreeninä, eli treeni oli monipuolista ja sopivan haastavaa sekä keholle että mielelle.
 
FT-valmennus kesti noin 2kk, jolloin treenattiin yhdessä aina parin viikon välein ja hiottiin samalla tekniikkaa. Kahden kuukauden aikana polven kunto parani kireästä kehonpainon kyykystä siihen että olen jo melkein päässyt takaisin painoihin, joilla tekeminen oli mahdollista ennen tapaturmaa. Valmennuksen paras puoli oli se, kun Sanna-Mari katsoi tekniikan kuntoon niin että tekeminen on turvallista ja pystyinkin tekemään liikkeitä joita en olisi itsekseni uskaltanut lähteä kokeilemaan. 
 
Nyt kohti kesää mentäessä pyöräily on taas mahdollista, juokseminen onnistuu kivutta, salitreenit kulkevat mukavasti ja kehonhuolto onnistuu kotona uusien BC:n jakamien videotallenteiden kautta. Voisi sanoa että kuntoutuminen ei olisi voinut paremmin sujua!