119069431_4614344848606306_6969195407714595681_o

Kaisu

Kaisu on pitkäaikainen Centerin jäsen ja hän on innostava esimerkki siitä, miten omaa terveyttään kannattaa hoitaa.

Kaisu aloitti Hannan pt-asiakkaana loppuvuodesta 2016, jolloin liikkumista haittasi polven nivelrikko. He harjoittelivat yhdessä etenkin jalkojen voimaa ja nivelen hallintaa sekä liikelaajuuksia, siihen saakka että Kaisu pääsi tekonivelleikkaukseen syyskuussa 2017. Leikkauksen jälkeen Kaisu kuntoutti polvensa Hannan kanssa, joka on personal trainer sekä fysioterapeutti. Näin ollen osaamista vähän vaativampaankin kuntoutukseen kyllä talosta löytyy.

Kaisulla on nivelreuma ja liikkuminen tämän takia kivuliasta. Kaisu ei anna kuitenkaan kipujen lannistaa, vaan tulee vaikka keppien kanssa pt-treeneihin! Lääkärit ovatkin kehuneet hänen hyvää lihaskuntoaan ja kertovat sen olevan tärkeä edellytys hyvälle toimintakyvylle.

2019 iski jälleen pieni takapakki, kun reiteen tuli syvä laskimotukos. Onneksi siitäkin selvittiin. Pt-treeneissä Kaisu kulkee kaksi kertaa viikossa.

Sitten tammikuussa 2020 oli jälleen jalkaoperaation vuoro. Vasenta jalkaterää korjattiin: varpaita jäykistettiin ja korjattiin poikki mennyt jänne. Tästäkin leikkauksesta Kaisu kuntoutui ahkeralla jumpalla. Jalassa oli ensin kipsi kuusi viikkoa ja kevyempi tuki seuraavat kuusi viikkoa. Jälleen hän tuli salille keppien kanssa, mutta aina iloisella asenteella.

Nyt uusin operaatio oli vuorostaan oikeaan jalkaan elokuussa 2020, jolloin tehtiin 4 varpaan jäykistysleikkaus ja myös akillesjännettä korjattiin. Tästä kuntoutuminen jatkuu tällä hetkellä.

Kaisu kertoo, että nyt on keskityttävä kuntoututtamaan jalat. Liikkuminen on sellainen, taito, mistä on pidettävä kiinni kaikin keinoin. Hyvä lihaskunto auttaa myös leikkauksista toipumiseen. Eikä nivelrikko tai reuma ole syy olla liikkumatta, vaan nimenomaan syy liikkua.

Treenit Kaisun kanssa jatkuvat. Hän aina muistaa kehua, kuinka Centeriltä aina lähtee hymyissä suin kotiin ja ilman kipuja. Hän kertoo saavansa “psykoterapiaa”, eli tällä hän tarkoittaa Centerin iloista henkilökuntaa, joiden kanssa juttelusta hän tulee niin hyvälle mielelle. Ja kyllä se niin on, että Kaisu on meidän kaikkien idoli. Hänen asenteensa on kerrassaan ihailtava! Tsemppiä Kaisu jatkoon ja salilla nähdään!