117792705_4492873830753409_1782570171396898708_o

Ulla

Olen ollut Beauty Centerin asiakkaana yhdentoista vuoden ajan. Ensi alkuun minulla ei tullut käytyä kuntosalin puolella juuri ollenkaan, vaan kävin erilaisissa ohjatuissa jumpissa. Tämä johtui siitä, että kuntosaliharjoittelu tuntui minusta tylsältä. Niinpä keskityin omasta mielestäni mukavampiin lajeihin.

Ajan mittaan kuitenkin alkoi tuntua siltä, että lihaskunnon kehittäminen olisi tarpeen. Tiesin, että iän myötä lihaksilla olla on tapana huveta, jos asialle ei tee mitään. Salille meno kuitenkin tuntui epämieluisalta. Siksi PT:n palkkaaminen tuntui järkevältä ratkaisulta. Minulla on viimeisen kuuden vuoden aikana ollut Beauty Centerillä neljä eri PT:tä. Kaikkien kanssa on ollut mukavaa ja tehokasta treenata. Välillä olen pitänyt taukoa ja treenannut itsekseen, mutta aina on käynyt niin, että treeni-into on vähitellen alkanut hiipua. Siispä on tullut aika palata ohjattuun treenaamiseen.

Olen hyöytynyt PT:stä monella tapaa. Ihan olennaista on se, että kun on kerran viikossa sovittu, ”pakollinen” treeni, pysyy rutiini yllä – olen rutiininen ystävä! Sen ansiosta tulee käytyä vähintäänkin kerran viikossa salilla myös omin päin. Tuntuu myös turvallisemmalta treenata ohjatusti, koska silloin liikkeet tulee tehtyä oikein. Minulla on yllättävän huono muisti kuntosaliliikkeisiin liittyvissä asioissa joten on hyvä, että joku on muistuttamassa oikeista asennoista ja liikeradoista. Yliliikkuvuuden vuoksi saattaisin saada jopa vahinkoja aikaan väärin tehdyllä treenillä.

Reilun vuoden ajan olen treenannut Hannan ohjauksessa. Pidän kovasti siitä, että hän puhuu paljon ohjauksen aikana. Minusta on mukavaa saada jotain pohdittavaa treenin oheen, ja on hyödyllistä kuulla, miten ja mihin mikäkin liike vaikuttaa. Ohjelmat uudistuvat sopivaan tahtiin, ja niissä otetaan huomioon yksilölliset tarpeet, kuten olkapääongelmat. Myös haasteellisuuden määrä on pysynyt sopivana; en tavoittele pikaista tai huikeaa kehitystä. Tavoitteenani on, että treeni ylläpitää toimintakykyäni, ja sen se tekeekin. Sopiva määrä voimaharjoittelua antaa minulle ryhtiä ja jaksamista arkeen.”