MAIJAN TARINA

saarajamaija

MAIJA

Olen Maija Hyvönen, 35-vuotias pappi ja äiti. Ystäväni kanssa olin käynyt tutustumisjaksolla aiemmin Beauty Centerillä ryhmäjumpissa, tykästyin paikkaan. Selvittelin asiaa ja huomasin, että Beauty Centerillä on mahdollisuus myös fysioterapiaan. Otin yhteyttä fysioterapeuttiin ja sovimme treenikerrat. Olen ollut jäsen syksystä 2020 lähtien.

Jäsenyyteni on päiväjäsenyys eli saan käyttää kuntosalia aamusta klo 15 saakka iltapäivällä. Lisäksi saan osallistua etäjumppiin kotoa käsin. Tällä hetkellä käytän jäsenyyttäni kuntosalitreeniin kerran viikossa ja lisäksi kerran viikossa fysioterapiaan.

Raskaiden lapsettomuushoitojen, rankan raskauden, lapsen koliikin ja unettomien öiden jäljiltä kroppa (ja mieli) alkoivat kaivata huoltoa. Keho oli mennyt huonoon kuntoon ja kipuja oli etenkin niska-hartiaseudulla. Palasin hoitovapailta töihin ensin keväällä 2020 50% työajalla ja syksystä 2020 lähtien 100% työajalla. Päätin syksyllä 2020, että on aika alkaa huolehtia myös itsestä, että jaksaisin hyvin myös töissäni ja toki lapsen kanssa kotona vapaa-ajalla.

Tulin Beauty Centerille, jossa fysioterapeutti laati minulle yksilöllisen kuntosaliohjelman. Huomasimme, että hyötyisin yksilöllisestä fysioterapiasta. Sain lähetteen fysioterapiaan työterveyslääkäriltäni. Fysioterapiakertoja on nyt takana 15 kertaa. Fysioterapiajakson jälkeen tuki- ja liikuntaelimistö voi niin hyvin, että fysioterapiaa en enää tarvitse. Haluan kuitenkin jatkaa valmennusta fysioterapeuttini kanssa, joten jatkan heti helmikuussa 10 kerran personal trainer-jaksolla.

Haluan jatkaa hyvää treeniä ja kehitystä. Tälle jaksolle laadimme uudet tavoitteet. Olen kokenut valmennuksen erittäin hyvänä ja juuri minun elämäntilanteeseeni sopivalta. Arki on melko kiireistä, kun on pieni päiväkoti-ikäinen lapsi ja työni pappina on epäsäännöllistä, koska minulla ei ole varsinaista työaikaa vaan olen aina tavoitettavissa työpäivien aikana.

Olen opetellut uudenlaista tapaa liikkua, aiemmin iltapainotteinen urheilu vuosia sitten nuorempana sopi minulle. Tässä elämäntilanteessani haluan viettää aikaa lapseni ja mieheni kanssa iltaisin ja joskus toki työt myös ovat iltapainotteisia eli silloin en ennättäisikään liikkua. Olen ottanut tavaksi siis treenata aamulla. Ensin vien lapsen päiväkotiin, sitten treenisalille ja sieltä töihin. Näin myös päivä alkaa energisesti!

Henkilökohtainen valmennus on ollut tosi tehokasta, fysioterapeutti on osannut hienosäätää treeniliikkeitä ja minulla on ollut turvallinen olo, olen oppinut luottamaan itseeni treenissä fysioterapeutin kannustuksen ansiosta. On ollut tärkeää saada kannustusta ja tsemppiä fysioterapeutilta treeniin ja myös jutella kokonaisvaltaisesti samalla kuulumisia, moni asia elämässä vaikuttaa treeniin. Olen hyötynyt valtavasti valmennuksesta! Treenistä on tullut mielekästä ja se on antanut energiaa arkeen. Valmentajan tuki on tosi tärkeää ja se, että hänelle voi jutella päivän ja viikon fiiliksistä treenin ja mahdollisesti muistakin treeniin vaikuttavista asioista (uni, ruokavalio, stressinaiheet…)

Minua motivoi treenaamaan kehityksen huomaaminen itsessäni, sekä kropassa että mielessä. Ymmärrän nyt paremmin ”mens sana in corpore sano eli terve mieli terveessä ruumiissa” merkityksen. On ollut hieno tunne saada voimaa kehoon, se on samalla vahvistanut mieltä, tuonut jaksamista ja nostanut itsetuntoa, minä jaksan, minä pystyn! Papin työhöni treeni on tuonut lisäenergiaa ja myös rohkeutta tarttua korona-aikana erilaisiin työmuotoihin. Äitinä treeni on tuonut ihan konkreettista voimaa jaksaa nostella lasta ja olla mukana taaperon vauhdikkaissa leikeissä! On myös ihanaa ollut saada treenin aikana sitä omaa aikaa, mikä on äitinä olossa harvinaista herkkua!

Tarkoitukseni on jatkaa treeniä ja kehittyä edelleen niin voimassa kuin kestävyydessä kevään pt-jakson aikana. Aion jatkaa hyvin alkanutta treeniä kyllä niin kauan kuin vain terveys sallii. Säännöllisyys treenissä on se, joka pitää kiinni hyvässä rytmissä arjessa ja auttaa jaksamaan! Voin lämpimästi suositella Beauty Centerin fysioterapiaa ja treenejä. Voit saada uudenlaisen, energisen olon ja kokonaisvaltaisesti hyvää fiilistä arkeesi!