Skip to content
fysioterapia

Fysioterapia on aktiivista ja sen vuoksi asiakkaalla on tärkeä rooli kuntoutumisen edistymisessä. Fysioterapia on myös ennaltaehkäisevää eli ohjaamme ja neuvomme harjoitteita, joilla voit ennaltaehkäistä esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan toimintakykyä sekä mahdollisia rajoitteita ja niiden perusteella laaditaan yksilöllinen harjoitusohjelma. Fysioterapian tavoitteena ovat esimerkiksi toimintakyvyn ylläpitäminen sekä lisääminen, suorituskyvyn parantaminen tai kivun väheneminen. Jos sinulla on lääkärin lähete fysioterapiaan, voit hakea käynneistäsi Kela-korvausta.

Sinua palvelevat fysioterapeutit

Tanja Mikkonen
tanja.mikkonen@beautycenteroulu.com, 050 443 3091

Saara Cajan
saara.cajan@beautycenteroulu.com, 050 339 0340

Sari Hietaniemi
sari.hietaniemi@beautycenteroulu.com, 044 090 4912

ASIAKASTARINA – Tanja, 24 vuotta

Alkuvuodesta 2019 polveni nivelkierrukka repesi. Syksyllä nivelkierrukka leikattiin ja korjattiin koko oikeasta polvesta ja tästä alkoi polven liikeradan uudelleen opettelu. Olen ollut Beauty Centerin jäsen jo vuodesta 2014, joten oli selvää että lähden etsimään fysioterapeuttia BC:n osaavan henkilökunnan puolelta. 

Keväällä 2020 oli ensimmäinen konsultaatio Sanna-Marin kanssa, jossa tarkasteltiin lähtötilannetta, aikaisempia käytössä olleita liikkuvuusharjoitteita sekä polven kipuilua liikkeissä. Näillä lähtötiedoilla tehtiinkin ensimmäinen treeniharjoitus ja kehitystä alkoi näkyä nopeasti. Aluksi treenit lähtivät salilla käyntiin ja kaikki meni hyvin, sitten keväällä 2020 tuli vastaan seuraava hidaste, joka oli koronatilanne ja epävarmuus onko salilla käynti nyt järkevää. Tähän kuitenkin Sanna-Marilla ja BC:n porukalla oli nopea ratkaisu, ja keksittiin vaihtoehtona ulkotreenit Hollihaan puistossa. Myöhemmin tilanteen selventyessä palasimme taas salille ja sain treeniohjelmat millä pystyin kotona treenamaan pienempien painojen avustuksella.
 
FT-valmennus kesti noin 2 kuukautta, jolloin treenattiin yhdessä aina parin viikon välein ja hiottiin samalla tekniikkaa. Kahden kuukauden aikana polven kunto parani kireästä kehonpainon kyykystä siihen että olen jo melkein päässyt takaisin painoihin, joilla tekeminen oli mahdollista ennen tapaturmaa. Valmennuksen paras puoli oli se, kun Sanna-Mari katsoi tekniikan kuntoon niin että tekeminen on turvallista ja pystyinkin tekemään liikkeitä joita en olisi itsekseni uskaltanut lähteä kokeilemaan. 
 
Nyt kohti kesää mentäessä pyöräily on taas mahdollista, juokseminen onnistuu kivutta, salitreenit kulkevat mukavasti ja kehonhuolto onnistuu kotona uusien BC:n jakamien videotallenteiden kautta. Voisi sanoa että kuntoutuminen ei olisi voinut paremmin sujua!
Kysy lisää tai jätä meille yhteydenottopyyntö!
Varaa tästä aika fysioterapeutin tapaamiseen, jossa selvennätte tavoitteesi ja valitsette sinulle sopivan fysioterapia-ohjelman.