PIRJON TARINA

Kuka olet?

Pirjo, 70v, virkeä eläkeläinen.

Miksi hakeuduin valmennukseen?

Olen käynyt Beauty Centerillä 2000-luvun alusta asti, jo yli 20 vuotta. Olen aina tykännyt liikkua monipuolisesti. Pitkään kävin säännöllisesti pelkästään ryhmäliikuntatunneilla ja spinningissä. Ensimmäinen PT-valmennukseni oli Fustra-valmennus vuonna 2016. Sen jälkeen minulla on ollut useampia valmennuspaketteja Beauty Centerillä sekä kahden eri valmentajan kanssa. Viime aikoina olen tehnyt kotona Beauty Centerin striimi- ja tallennejumppia ja käynyt kuntosalilla myöhään illalla, kun ei ole paljoa muita kävijöitä.

Olen treenannut jo pidemmän aikaa personal trainerin kanssa voimaharjoittelua. Lihaskunto ja voimatasot ovat parantuneet huimasti, mutta keho on alkanut tuntua kireältä. Halusin nyt lisäksi parantaa liikkuvuutta ja venyttelyä voimaharjoittelun rinnalle, sekä saada apua polvikipuun.

Aikaisemmin minulla on ollut vaivaa pakaran alueella, mikä saatiin poissa edellisten valmennuksien aikana. Noin vuosi sitten polvi alkoi vaivata kävellessä ja juostessa. Vaivan takia jäi rakas juoksuharrastus tauolle. Päätin, että tästäkin ikävästä vaivasta tulee päästä eroon, jotta pääsee jälleen nauttimaan kävely- ja juoksulenkeistä. Olen treenannut aikaisemmin Sailan kanssa Fustraa. Muistan, kuinka hyvä olo oli silloin kun tehtiin enemmän liikkuvuutta ja keskivartalon hallintaa. Halusin jatkaa saman tapaista liikkuvuuteen painottuvaa ohjausta itsenäisen kuntosaliharjoittelun ja ryhmäliikunnan lisäksi. Aikaisemman valmennuksen perusteella oli luontevaa lähteä Sailan kanssa parantamaan liikkuvuutta ja kehonhallintaa.

Miten olen hyötynyt valmennuksesta?

Olemme treenanneet Sailan kanssa kerran viikossa vuoden ajan. Monipuolisen valmennuksen myötä kokonaisvaltainen hyvä olo on parantunut huimasti! Tunnen, kuinka kehoni on nyt enemmän ”auki”. Ryhti ja kehon kannattelu on muuttunut luontevaksi ja minusta tuntuu kuin olisin saanut 10 cm lisää pituutta! Liikkuvuus ja venyttelyharjoitusten tekeminen on auttanut minua myös voimatreenissä. On ollut mahtavaa huomata, kuinka nyt myös voimatreenit sujuvat huomattavasti paremmin ja palautuminen on nopeampaa. Oloni on erinomainen! Kävelylenkeilläni olen huomannut, että polvivaiva on kadonnut. Odotan jo, että kadut sulavat ja pääsen taas sujauttamaan lenkkitossut jalkaan ja lenkille.

Mikä saa sinut liikkumaan?

Minua motivoi treenaamaan hyvän olon tunne treenin jälkeen! Vaikka välillä tuntuu, ettei jaksaisi lähteä, euforia ja hyvä mieli mikä liikunnasta tulee, saa kuitenkin lähtemään. Lähden, koska tiedän että pysyn liikunnan avulla terveenä ja kunnossa, eikä tule kipuja. Haluan jaksaa touhuta vielä monta vuotta lastenlasten kanssa ja elää aktiivista arkea.

Valmentajan kommentit

Pirjo on huipputyyppi! On ollut mahtava vuosi Pirjon kanssa. Pirjosta ei ikinä uskoisi, että hän on yli 70-vuotias. Hän tuntee kehonsa hyvin, ja tietää milloin treenata mitäkin ja milloin se kaipaa palautusta. Pirjosta huokuu hyvinvointi ja liikunnan ilo. Olemme saaneet lisättyä liikkuvuutta ja voimaa kehon tukilihaksiin. Ihana on ollut huomata kuinka kivut loistavat poissaolollaan. Jokaisessa treenissä Pirjo on hyväntuulinen ja tekee kaikki mitä pyydän. Hän on sanonut, että ei tiedä mitä tapahtuisi, jos hän ei pääsisi liikkumaan. Liikunta rytmittää arkea ja pitää mielen virkeänä. Kiitos Pirjolle erinomaisesta yhteistyöstä <3